Visserstruien

Levertijd:
Toen de collectie in Katwijk voor het eerst ten toon gesteld werd, in het Katwijks Museum (2013), had niemand kunnen vermoeden, dat de truien zo populair zouden worden.

Stella motiveert en inspireert in haar boeken de lezer, om die geschiedenis in ere te houden. Voeg daar de persoonlijke geschiedenis aan toe, van vissers uit onder meer Pernis, en andere vissersplaatsen, en je hebt een stuk levende geschiedenis in handen, die zeer de moeite waard is om door te lezen.

Let in boek 1 bijvoorbeeld eens op het paar wanten, op pagina 21... waar zou die dubbele duim nu toch voor dienen?

De patronen in het boek zijn heel duidelijk - en eng precies - en dat is wat je ook in een goed boek zeker mag verwachten. Mevrouw Chefwol kan het weten - ze heeft zelf vier truien gebreid voor de boeken, en daarnaast nog vier andere truien in opdracht. De truien zijn tot 22 november nog te zien in het Maritiem museum in Rotterdam, en zijn zeker nog op musem tour tot ver in 2017. Daarna gaat de collectie naar Engeland en Schotland, tot medio 2018.

Het derde boek is inmiddels ook leverbaar, en die verhaalt over de ketelbinkies en andere kinderen die in de visserij werkzaam waren. 144 pagina's met een prachtige collectie kindertruien, die tot nu toe de serie completeert.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen